Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ !

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΟΥΦΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΤΑΙ.  ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΙΘΕΙ ''ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ'' ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΙΑΤΡΟΣ ?
ΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΚΕΙΑ ?
ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ? Η 6η ΥΠΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΩΦΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΡΒΑΖΕΙ.



Με την πρόφαση της μετακίνησης μιας ακτινολόγου ιατρού στο Κέντρο Υγείας της Ραφήνας και με τη λήξη της επικουρικής θητείας της κόρης του διευθυντού του Ακτινολογικού Τμήματος του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, έπεσε πανικός στους ασθενείς, αφού με απόφαση του διευθυντή του, σταμάτησαν να λειτουργούν οι αξονικοί, υπέρηχοι και γενικώς το Τμήμα, για κάθε εξωτερικό ασθενή και καλύπτουν μόνο τα περιστατικά των κλινικών του Νοσοκομείου και τα έκτακτα !
Με απόφαση του διευθυντή, όπως ανακοινώνεται στους ασθενείς κι όπως ομολόγησε και τηλεφωνικά σε οχλήσεις πολιτών, ο ίδιος ο Διοικητής του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ακυρώνονται όλα τα ραντεβού των πολιτών που έχουν κλειστεί από καιρό, για αξονικές, μαγνητικές, υπέρηχους και μαστογραφίες.
Η δικαιολογία που προβάλλεται κατά κόρον, είναι πως  : ''έμεινε το Τμήμα χωρίς γιατρούς'' !
Τι μας λένε οι άνθρωποι?
Ένα διαγνωστικό Τμήμα, που ΔΕΝ έχει ούτε Κλινική, ούτε Χειρουργεία, δεν μπορεί να λειτουργήσει με 2 γιατρούς που έχουν μείνει πίσω?
Από ότι γνωρίζουμε ΚΑΙ ο κ. Ποντίκης ΚΑΙ ο κ. Ζιάγκος, είναι εν ενεργεία και δουλεύουν καθημερινά στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΌ.
ΓΙΑΤΙ λοιπόν δεν μπορούν να βγάλουν πέρα τις εξετάσεις του Τμήματος?
Έτσι κι αλλιώς οι γιατροί του Ακτινολογικού το μόνο που κάνουν είναι οι ΔΙΑΓΝΩΣΕΙΣ !
Τις εξετάσεις και τους χειρισμούς των μηχανημάτων τις κάνει το ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ !
Κι αυτό δεν έχει ελαττωθεί !
Τι στο καλό, δεν μπορούν να καθυστερούν έστω τις διαγνώσεις, αν δεν τις προλαβαίνουν στους ίδιους ρυθμούς, που αποφάσισαν κι έκλεισαν το Τμήμα και ταλαιπωρούν τον κόσμο ?
Εδώ ολόκληρη ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ και λειτουργεί με 2 ουρολόγους, που καλύπτουν Ιατρεία Εξωτερικά, Κλινική και ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΊΑ.
Το ίδιο συμβαίνει ΚΑΙ με την ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ! Και όχι μόνον.
Οι ακτινολόγοι τι έχουν και δεν μπορούν να εκτελέσουν τις διαγνώσεις τους ΧΩΡΙΣ εξωτερικά ιατρεία, χωρίς κλινικές νοσηλείες και ΧΩΡΙΣ χειρουργεία στο κεφάλι τους?
Μήπως κάποιοι εκεί μέσα στο ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟ παρατραβάνε το τσιφλικοειδές καθεστώς του παρελθόντος και τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης από την Διοίκηση, που αντί να βάζει τάξη στο ΊΔΡΥΜΑ σε καιρό τόσο δύσκολο για τον κόσμο και τις ανάγκες του, αφήνει τα πράγματα στην τύχη και τη διάθεση του καθενός?
Είναι τυχαίο άραγε, που έσπευσαν ΟΛΟΙ οι παρατρεχάμενοι, να δηλώσουν την ''αναγκαιότητα'' της απελθούσης θυγατρός του διευθυντή και να εξάρουν την ανάγκη της άμεσης πρόσληψης ιατρού, στο Ακτινολογικό?
Την ώρα που άλλες Κλινικές έχουν τεράστιες ανάγκες και οι γιατροί τους δεν προλαβαίνουν ούτε καφέ να πιούν σε ώρα εργασίας?
Είναι τυχαίο που ακόμα και η κόρη του αυτοκράτορα έκανε παρέμβαση στον Υπουργό της Υγείας για την ''ακραία κατάσταση στο Ακτινολογικό '' ? Για να πουλήσει ρουσφετολογικά υποσχέσεις και ...θέσεις στην εκλεκτή της φίλη ?
Είναι τυχαίο που έχουμε αφήσει την τύχη ακόμα και της Δημόσιας Υγείας σε καταστάσεις και ανθρώπους που διαφεντεύουν τον δημόσιο χώρο, σαν επαγγελματική στέγη προσωπικών επιλογών?
Τι έχει να δηλώσει επί των ανωτέρω, η 6η ΥΠΕ ?
Ο κύριος Υπουργός της Υγείας γιατί δεν επεμβαίνει άμεσα να επιβάλλει την ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ?
Δεν είναι ιδιωτικό ιατρείο το ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ, ώστε να κλείνει ή να ανοίγει, όποτε αποφασίζουν οι γιατροί του ή όποιος άλλος.
Είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΔΡΥΜΑ και οφείλει να λειτουργεί καθημερινά, ακόμα και με μειωμένο προσωπικό.
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να το χρησιμοποιεί, ως μέσο εκβιασμού ή πίεσης των επιδιώξεών του.
Περιμένουμε την άμεση παρέμβαση του ΔΙΟΙΚΗΤΗ του ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΥ, γιατί η κατάσταση είναι ήδη έκρυθμη εντός του Νοσοκομείου και κανένας δεν επεμβαίνει.
ΤΑΤΟΥΛΙΣΤΑΝ βλέπετε κι εκεί μέσα !
Από υπαλλήλους της κώφωσης, μέχρι γιατρούς της αδιαφορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.